Pages

Wednesday, 25 April 2012

The Pregnancy Experience - Part 3

Masih Tak jemu nak share bout my last pregnancy...after abis alahan tibalah masa LAPAR ALL THE TIME...hikhik..teringat aper doctor ckp on my second visit..."dun worry dear...after this u akn gain weight".....that time i was so worried sebab my weight menurun jer...

masuk four month dah blh rase baby's movement...sangat best..perut pun dah start boncitttt.. so that time i knew that I AM PREGNANT....hubby paling bertuah sebab tak perlu sangat layan my kerenah sbb time pregnant yana x de la jenis nak makan pelik2 jer...cuma kena make sure makanan tu sedap2....ohhh lagi 1 masa pregnant yana macam elergik makan kt kedai... x tau kenapa....tiap kali balik jer mesti MUNTAH...

Ohh satu lagi yg buat MR hubby geram sebab yana super duper sensetif..x blh silap merajuk and siap drama queen nangis2...kih kih..kelakar bler difikirkan....4 month pregnant yana baru gain weight dlm 3-4kg jer...ckit sangat kan..but ALHAMDULILLAH progress my little daisy sangatlah OK



Thursday, 19 April 2012

The Pregnancy Experience - Part 2

Alhamdullilah sepanjang mengandung..yana jarang ade masalah..1st three month x de sangat morning sickness tp evening sickness almost everyday...pelik la pulakkan...kalau tanye semua orang x boleh gosok gigi lah..inilah..yana super cool ok saja...tp sampai petang jer uuuuuweeeeekkkkkkk muntah...sebab tu yana kata evening sickness...factor kerja may b...yana ni agak la active sepanjang mengandung...berat before pregnant 45kg...sampai dah masuk 3 bulan pun berat still maintain...sebabnye x lalu nak makan...1st three month yana memang kurang selera makan..badan pun lemah sebab x lalu makan..tp yg pelik time keje active pulak..ishhhhhhh...doctor pun kate x perlu risau sebab masuk bula ke 4 confirm badan naik...

Alhamdulillah ade hubby and adik yg teman sepanjang mengandung...mode x sabar nak tau baby girl ke baby boy.....over btul kan...padahal baru masuk story 1st three month....kihkih

Mode: excited nak tuggu pewot beso time ni..coz yana and hubby still x percaya yana pregnant cepat sesangat...

Thursday, 5 April 2012

The Pregnancy Experience - Part 1

Hollaaaa guyssssss....Memang yana nie jenis yang melapuk punye story baru nak disharingkan...for your guys info..yana dah savely delivered my little daisy last December 2011..huaaaa gile basi kan cerita yang disharing nie...Alah guys yang penting sharing kan....
So Part 1 yana nak share sikit our blurrrrrr and terkejut sangat sebab x expect nak dapat baby so soon...so let me share ckit la cite2 sebelom kawen..actually yana and hubby pernah nak terfikir nak ade baby after 1 year our marriage...but lps tgk my few cousin sister yg agak sukar nak pregnant, yana and hubby terus decide x nak planning...at least if x planning n x get pregnant, yana and hubby boleh terus go for treatment...BUT Syukur after sebulan kawen yana pregnant...

Sebulan kawen dah pregnant...memang cepat giler kan...rezeki dari Allah..SYUKUR... memang x sangka sangat sebab yana tau yana pregnant juz one week after majlis resepsi side hubby...instinct tu dah ade kot before yana buat pregnancy test lg...So after 5 days period lewat, yana pun terus ajak hubby g beli pregnancy test..so on 6 April 2011 yana check and its positive...Blurrrr sekejap ngan hubby..still macam x percaya...so capture picture that pregnancy test and MMS my cousin sister...so die lah yg mengonfirmkan yana pregnant....after that yana terus BBM my besties Saza and Mel...diorg pun quite la terkejut....yeayyyy YANA nak jadi mommy dah....

So the next day..after work yana decide nak dapat confirmation dari yang arif..so my very 1st check up adalah klinik pakar wanita sri petaling..the doctor was so kind and friendly...lucky yana and hubby cepat2 buat test coz yana macam nak bleeding coz suka sangat angkat benda berat...after dapat confirmation and the doctor expecting our baby will be delivered on 25 December 2011..huaaaaaaaaaa jom ikuti moment2 yana pregnant yeppppppp :)

Here we go..pregnancy test yg x berapa nak clear..that why yana and hubby blurrrrrrrrr
comei kan buku ni..anak saudara yana punye....

lagi 3-4 years ble adielya arissa nak ade adik ibu boleh baca buku ni bagi die faham....cewah...
Period cycle..x jelas kan..delivery date 25 December 2011