Pages

Friday, 11 May 2012

Pengalaman Bersalin

Bila nak diingatkan balik rase ngeri pun ade....bler fikir balik macam tak percaya yana yg SUPER PENAKOT dapat lalui pengalaman bersalin ni...fuhhhhhhhhhh lega little daisy dah selamat keluar...and today dah almost 5 month dah anak manja yana tu...

Yana deliver adielya arissa atweek 39 on 17 December 2011...and the day before adielya arissa deliver tu my last check up actually...memang sengaja pilih hari jumaat 16 December 2011 tu sebab Mr Hubby yana dah cuti...Alhamdulillah sepenjang yana mengandung and check up his always with me...thnx Mr Hubby

16 December 2011 (Jumaat) pagi yana and hubby pun keluar around 8.00 o'clock menuju ke Hospital Pakar An-Nur Bangi...yang x best nye kat An-Nur ni..even dah set appointment kita still kena ambil nombor...sangat tah aper2 kan...sampai around kul 9..but yana juz dapat masuk jumpe doctor (Doctor Fatimah) dalm kul 1.30 pm cam tu...hubbby pun dah g solat jumaat....on my last chack up doctor dah bg tau akan diseluk masa check up kali ni...hua huaaaa takot....time kena SELUK tu...SAKITTTTTT....and doctor told me dah ade bukaan 1 cm...meaning im going to deliver at any time la kan....dgn big smile doc bg tau my baby dah ready...juz wait the sign may b today...or tomorrow...Fuh Fuh....

dah masuk week 39..so yana kena la check baby heart bid...nak tgk baby strong ker x... PANIC kot sebab dug dag dug dag heart bid baby kita boleh dgr..cam jakun pun ade...settle everything yana cakap hubby rase nak pee lah kejap....OMG ade darah la....time ni dah start rase takot..doctor kata it ok juz balik rumah and rest...datang ble ade rase sakit....so juz balik rumah la....plusss dah super penat sbb sehari suntuk kat hospital jer......

On the way balik teringat nak berbelanja barang dapur...sebab my parent nak datang nak temankan yana sampai deliver nanti....so we both decided nak pergi carrefour utk shop barang2 dapur...time ni yana dah rase sakit2 but hubby cakap x de aper...ade ke patut kan...settle shopping..balik rumah yana cuba tidur tapi x blh...rase x selesa sangat....

Around 10 o'clock yana dah start perasan mcm sakit ni kerap2 datang...dlm rase sakit2 sempat lagi tengok MAHARAJA LAWAK MEGA...before that yana sempat cuci toilet...yang yana perasan yana dah start x lalu makan even my favourite jajan pun tibe2 jadi x lalu...kul 12 tgh mlm abis jer maharajalawak yana ckp hubby sakit ni dah lain macam and dah kerap2 dalam selang 20 minit....time ni dah realize kot akan bersalin x lama lg.....

around 2.30 pagi yana dah siap2....kejut my sister arfa bagi tau dah nak g hospital coz sakit...sampai An-Nur register nama...terus masuk labour ward utk check jantung baby...plus dr ECG dah blh tau tahap sakit kita tu....nurse datang check baru bukak 1.5 cm jer..tp sakit dah setiap 15minit.....huaaaa lama lg ni.....memang sakit and sangat tak selesa...nak tidur pun tak blh and asyik nak nangis jer....

around 9 o'clock doctor datang but bukan Doctor Fatimah...Doctor Fatimah tengah bercuti and Doctor Anita akan sambut my baby...sangat muda dan baik...time ni doctor dah tolong pecahkan air ketuban....ohhhh semakin SAKIT...around 10 o'clock dah ready nak ambil Epidural....memang my mom x suggest tp rasenye better ambil dr x tertanggung sakit.... plusssss i know i need my 100% energy time nak PUSH baby keluar nanti....dapat jer epidural super lega..dah boleh tidur lena.....Mr hubby yang x cukup tido pun blh get some sleep for few hours....cian hubby....


time2 ni la rase lapar and teringin sangat nak mkn soup ayam...but x dapat mkn k sampai selamat deliver....geram sangat pun ade...3pm doctor datang and get ready sbb bukaan dah cukup 10cm..hmmmm pkai epidural pun dah tak lotttt time ni...sbb lupe dah cara nak tekan ubat tu....hua SAKIT SANGAT....hubby bisik kat telinga die dah maafkan everything and blablabla...rase lagi la nak nangis.....then doctor ajar cam ner nak push time ble nak push.....huaaaa susah ok...mmg klu kita ni x active and x pandai bernafas masa deliver memang payah...after 15 minit doctor pun dah start give up la kot and risau baby getting weak...doctor decide nak vacum jer...then mid wife cakap...try one more time and die akan tolong tolak perut...MASYAALLAH memag sakit sangat k...BUT thanks to ALLAH my little daisy selamat keluar on 17 December 2012 @ 3.20 pm cam tu...dapat tengok jer baby rase sungguh tenang and bersyukur she's safe...and juz can't bealive a can do it.... ALHAMDULILLAH...now she's almost 5 month...both me and hubby sangat bahagia....

Itulah my very 1st journey deliver my little daisy Adielya Arissa bnti Mohd Riddzuan... why yana kata 1st journey...coz Insyallah in few years akan ade my 2nd journey....Amin


Hi oullssssss....adielya arissa fresh from ovennnnn

Wednesday, 9 May 2012

The Pregnancy - Part 4

Dah masuk ker part 4 pn..yana nak share pengalaman berpuasa semasa pregnant....klu ikutkan semangat yana nak sangat puasa penuh tapi apa kan daya still tertinggal lapan hari...memang tak cukup kuat lah...1st day puasa jer dah super lembik...siap muntah2 after berbuka..ishhhhhhh teruknya kan...hubby selalu tegur cakap yana ni manje sgt....Masa ni yana dalam 5 month pregnant....Masa pregnant ni yana asyik nak makan yang sedap jer....kalau x sedap confirm MUNTAH...

Ble involve ngan oil and gas seperti biasa bulan puasa banyaklah nak kena entertain client kan...puhhhhh dah ade high expectation dah ni...confirm makan sedap....Masa 1st majlis berbuka pose...mmg x enjoy langsung...buffet x menarik n tak sedap....huaaaaa kat situ jugak MUNTAH....1 week before raya...g buffet kt PJ Hilton...sebelum pergi mmg gembiralah sebab dah tau makanan banyak choice and blh tahan sedap....masuk jer waktu berbuka dah rase semacam..uweeeekkkkkkk x sedap jugak n MUNTAH...kah kah kah...

ohhhhh guys...this year my 1st time raya far away dari family kt perak...mak dah kata jgn pilih orang jauh...hah hamikkkkkk kau....persiapan raya ala kadar...tah sbb pregnant kot x rase nak shopping sangat....even excited nak raya as a wife tp tah.....MOOD ORANG MENGANDUNG YG ASYIK SWING SWING...

Last Episode ni...coz dah x sabar nak cerita my journey saat nak deliver my little daisy adielya arissa :)

Xo Xo

Wednesday, 25 April 2012

The Pregnancy Experience - Part 3

Masih Tak jemu nak share bout my last pregnancy...after abis alahan tibalah masa LAPAR ALL THE TIME...hikhik..teringat aper doctor ckp on my second visit..."dun worry dear...after this u akn gain weight".....that time i was so worried sebab my weight menurun jer...

masuk four month dah blh rase baby's movement...sangat best..perut pun dah start boncitttt.. so that time i knew that I AM PREGNANT....hubby paling bertuah sebab tak perlu sangat layan my kerenah sbb time pregnant yana x de la jenis nak makan pelik2 jer...cuma kena make sure makanan tu sedap2....ohhh lagi 1 masa pregnant yana macam elergik makan kt kedai... x tau kenapa....tiap kali balik jer mesti MUNTAH...

Ohh satu lagi yg buat MR hubby geram sebab yana super duper sensetif..x blh silap merajuk and siap drama queen nangis2...kih kih..kelakar bler difikirkan....4 month pregnant yana baru gain weight dlm 3-4kg jer...ckit sangat kan..but ALHAMDULILLAH progress my little daisy sangatlah OK



Thursday, 19 April 2012

The Pregnancy Experience - Part 2

Alhamdullilah sepanjang mengandung..yana jarang ade masalah..1st three month x de sangat morning sickness tp evening sickness almost everyday...pelik la pulakkan...kalau tanye semua orang x boleh gosok gigi lah..inilah..yana super cool ok saja...tp sampai petang jer uuuuuweeeeekkkkkkk muntah...sebab tu yana kata evening sickness...factor kerja may b...yana ni agak la active sepanjang mengandung...berat before pregnant 45kg...sampai dah masuk 3 bulan pun berat still maintain...sebabnye x lalu nak makan...1st three month yana memang kurang selera makan..badan pun lemah sebab x lalu makan..tp yg pelik time keje active pulak..ishhhhhhh...doctor pun kate x perlu risau sebab masuk bula ke 4 confirm badan naik...

Alhamdulillah ade hubby and adik yg teman sepanjang mengandung...mode x sabar nak tau baby girl ke baby boy.....over btul kan...padahal baru masuk story 1st three month....kihkih

Mode: excited nak tuggu pewot beso time ni..coz yana and hubby still x percaya yana pregnant cepat sesangat...

Thursday, 5 April 2012

The Pregnancy Experience - Part 1

Hollaaaa guyssssss....Memang yana nie jenis yang melapuk punye story baru nak disharingkan...for your guys info..yana dah savely delivered my little daisy last December 2011..huaaaa gile basi kan cerita yang disharing nie...Alah guys yang penting sharing kan....
So Part 1 yana nak share sikit our blurrrrrr and terkejut sangat sebab x expect nak dapat baby so soon...so let me share ckit la cite2 sebelom kawen..actually yana and hubby pernah nak terfikir nak ade baby after 1 year our marriage...but lps tgk my few cousin sister yg agak sukar nak pregnant, yana and hubby terus decide x nak planning...at least if x planning n x get pregnant, yana and hubby boleh terus go for treatment...BUT Syukur after sebulan kawen yana pregnant...

Sebulan kawen dah pregnant...memang cepat giler kan...rezeki dari Allah..SYUKUR... memang x sangka sangat sebab yana tau yana pregnant juz one week after majlis resepsi side hubby...instinct tu dah ade kot before yana buat pregnancy test lg...So after 5 days period lewat, yana pun terus ajak hubby g beli pregnancy test..so on 6 April 2011 yana check and its positive...Blurrrr sekejap ngan hubby..still macam x percaya...so capture picture that pregnancy test and MMS my cousin sister...so die lah yg mengonfirmkan yana pregnant....after that yana terus BBM my besties Saza and Mel...diorg pun quite la terkejut....yeayyyy YANA nak jadi mommy dah....

So the next day..after work yana decide nak dapat confirmation dari yang arif..so my very 1st check up adalah klinik pakar wanita sri petaling..the doctor was so kind and friendly...lucky yana and hubby cepat2 buat test coz yana macam nak bleeding coz suka sangat angkat benda berat...after dapat confirmation and the doctor expecting our baby will be delivered on 25 December 2011..huaaaaaaaaaa jom ikuti moment2 yana pregnant yeppppppp :)

Here we go..pregnancy test yg x berapa nak clear..that why yana and hubby blurrrrrrrrr
comei kan buku ni..anak saudara yana punye....

lagi 3-4 years ble adielya arissa nak ade adik ibu boleh baca buku ni bagi die faham....cewah...
Period cycle..x jelas kan..delivery date 25 December 2011

Tuesday, 27 March 2012

Out Door PhotoShoot

Yana juz nak share some my out door picture with u guysss...x tau la uollssss suke ker x...tp of course la yana teramat suke....wink wink









Wednesday, 21 March 2012

Majlis Sambut Menantu

So yana nak continue story kawen ni...ni my second reception at JB..So dah confirm lah ni side my hubby...So after bertukar2 tema MIL decide browngold....so classy  kan... pandai MIL buat decision kan...kalau u ouulll nak tau..cousin2 yana semua bengang coz yana lagi glamm mase resepsi kat JB...WHYYYY???? sebab dari before kawen sampai lah nak buat confirmation yana memang dah decide nak pkai all white masa resepsi side yana kat perak...sebab sungguh nak rase so so bride..

Eventho ramai tak puas hati..tapi yana super hepi...sangat senang nak dapatkan outfit side JB ni...x terfikir pun yana akan pkai that stanning dress that day..TQVM to Nazreen Idris again..so hepi...aper yg dirancang berjalan lancar sangat...side hubby ni..yana and hubby kira pkai modern outfit la lebih kurang...ok la tu..kat perak ade sikit unsur tradisi juz like my dreamm...

Meriahkan Hasil color tema browngold ni..terror my MIL ni buat decision...






Saturday, 17 March 2012

Majlis Bertandang

Olllaaaa Oullsssss..Yana x berapa nak sure majlis bertandang sebelah perempuan or majlis sambut menantu..ohhh what eva...dah setahun pun baru sibuk nak mengaupdate and mengsharing ngan uuu oullsssss......

Kan awal2 yana da habaq....majlis side yana bertemakan merah putih...so so Terang2 kan...meriah kau...boleh dikatakan 90% berjaya lah sbb semua makcik pakcik and sepupu papat willing nk pkai merah....sang pengantin sangat la gembira pada hari kejadian...

Here my flower girls....Elly...Enna..Aishah with red daisy...that why i call my little baby little daisy...cute kan...







x de pak andak yana ni..x de la nasi and lauk pauk yg super sedap...melambung pak andak kena puji...pak andak ni adik ipar ayah yana...memang super the best!!!!






Besan pak andak pun turun time wedding yana nih...ishhhhhh baguiiihhh btul kn




cousin2 lelaki yang rajin sesangat tolong cuci pinggan bagai...tq korang....









Ini adik blogger...kenal di blog and terus jadi rapat..myra arshad















us with my parent....










us with parent hubby










us with cik saza....










hmmmm ni adik beradik Mr. Hubby....










 So ni lah Pengantin yang poyossssssssss







Friday, 16 March 2012

The Akad

So let continue story ye alll...so majlis nikah yana berlansung pada 12 March 2011.hahaha last year la oulllllssss..so skg baru ade free time and mood nak berbelog...Alhamdulillah majlis nikah berjalan lancar even that night hujan lebat...Mood happy sebab alhamdulillah after 5 to 6 years get to know each other yana and hubby sah menjadi husband and wife....ni cite part gumbira lah...

Part yang buat yana sangat frust malam akad nikah ni makan x cukup...so kecewa kan.. sebab yana well plan kot majlis yana ni...so let me explain here actually meluahkan perasaan yg terbuku sejak setahun lepas...malam majlis nikah yana..serentak dirumah ade majlis tahlil yang di handle oleh my big brother Roselee Miskam (sebenonye cousin tp sbb x de abg always anggap die as my brother)...so majlis tahlil dirumah settle lebih awal dr majlis akad nikah...so faham2 jer la kan...so ble majlis akad nikah selesai..so family hubby datang rumah and nak makan la kan...so shame makanan x cukup..sedih sangat kot...

Time ni sure hubby tengah fokus 500% kan..berdebar jer...Alhamdulillah dah selamat pun and dah setahun pun kami bersama...cewaahhhh
Yana and my BFF - Saza and Mel...Thanks korang for being there....but tetap merajuk ghell ngan mel sebab juz datang malam ni sebab sibuk nak pergi konsert kat KL....
Mak And Ateh yang sangat bersemangat temankan sang pengantin..sayang both of u..muaaccchhh

Sungguh Tenang kan...ni Mr Hubby Yana....

Ciuman Kasih Seorang Isteri....Cewaahhhhh gila jiwang yana ni....

Thursday, 15 March 2012

Wedding Preparation Part 12

Untuk Part yang ni..yana nak share last minute preparation yana yang sangat last minute....

1. Wedding Guest Book
Tah kenapa last2 minute gedik nak ade wedding guestbook...lucky yana ade fariz aka Pak Abu...kalau u ollllsss nak tau fariz antara owang yang penting dalam menjayakan wedding yana...mane taknye...agak macam2 jugak la fariz kena buat....fariz sangat berbakat tapi sayang tak minat nak serius dalam bidang ni....syukurlah adik yana kenal die....so dapat la yana guna khidmat fariz....back to my guest book ya....guestbook yana...fully custom made and design by farizzzzz.....super duper yana suke.....yana tak boleh bayang how it like sampai la fariz bawak one day before wedding yana...  surprisingly..yana sangat suke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2. My hand Bouquet 
hikhik...yang ni lagi la giler punye hal....yana..yana...hand bouquet betul2 siap time nak pergi akad nikah....tunggu Mr. Fariz punye fasal la ni...sentuhan magika die jer yang yana percaya....cian farizzz...bertungkus lumus untuk wedding yana...Cant imagine if tak dak fariz.....kalau u oullssss nak tau...yana bawak balik fresh flowers dari KL....agak banyak yana beli juz untuk standby if ade nak guna for last minute....memang last minute la jugak siap nye hand bauquest yana....jangan tiru yana taw b2b...pening korang nanti.....

3. Wedding Badge
kredit to my lovely sister arfa ahmad yang bersusah payah mencari badge di saat-saat akhir....survey sane sini and bersyukur telah terjumpe supplier di Central Market KL...fuhhh lega yang teramat sangat.....hasil tulisan tangan arfa ahmad jugak...tq sister.....


hand bouquet and guest book yana.....comeiiii kan kan....








Sebahagian daripada wedding badge yana....

Ade few category....
1. parent 
2. adik2
3.opah
4. pakcik makcik
5. cousin
6.man of honor 
7.bff
8.best man and bridesmaid
9.bride and groom

Monday, 12 March 2012

Wedding Preparation Part 11

Let continue cecite ye...journey b2b yana 3 weeks before wedding day yana....Can't imagine betapa tak organize nye yana, sampai sekarang barang2 hantaran tak complete lagi....bukan setakat barang2 yana..tapi barang hubby pun tak complete lagi...seingat yana, barang hantaran yana betul2 complete 1 week before wedding yana...


Hantaran Hubby to Yana (Cream Fresh Flower with Soft Brown Ribbon)...credit to muksu and Norsy (cousin hubby) yang bertungkus lumus siapkan hantaran sampai ade yang demam2 and terpijak jarum peniti....cite pasal barang hantaran ni banyak sejarahnye....kononnye nak rahsia2 tak nak yana tau..nak surprise la kan.tapi at last terbocor gak rahsia...setahu yana...hantaran hubby kepada yana siap one day before our solemnization day....terpaksa siap disaat akhir coz muksu hubby buat hantaran with fresh flowers...kalau awal sangat confirm2 la layu...tak boleh yana bayangkan macam maner diorang bawak hantaran ni dari KL sampai Perak.... fresh flowers yana and hubby order di Petaling Street Jer...time yana beli harga quite murah..actually yana baru tau harga roses ni ikut harga pasaran jugak... macam2 la kan.....kalau tak kawen sure tak tau....                                        
1.  Sirih Junjung (comei2 jer muksu buat..kate muksu buat tinggi2 da macam zaman dolu2)
2.  Mas Kahwin + Cincin (hubby bagi yana duit lamer and yana nak frame kan...cincin yana 
pilih sendiri...sebab da pkai diamond ring baru rase macam wifey)
3.  Buah-buahan (sangat simple....penambah hantaran)
4.  Al-Quran (Tafsir) + Telekung (direct from Indonesia...telekung fully cotton and fully sulam tangan...hmmm harga boleh tahan la expensive..yana kirim mak ngah yana beli di Indon)
5.  Handbag + Shoe (Yana pilih Hobo From Coach + Roys And Rins Wedges)
6.  Make up + Perfume (Make up yana beli elizabeth Arden..perfume pulak favorite yana 
Dolce and Gabbana) 
7.  Kek (fondant cake with yellow deco)
8.  Watch (leather watch from Fossil)
9.  Duit Hantaran (Chequeeee la aper lagiiii)


Hantaran Yana to Hubby fully touch by Fariz aka Pak Abu yana..Fariz ni kawan kepada adik yana....OMG..sangatttttt Sukeeeeeeeee....Super Diva....Thansss farizzzzzz...kalau nak tau, adik yana and fariz super crazy cari ilham nak hantaran yang Super Diva...ohhh lupe pulak...hantaran yana fully sponsored taw...cedit to my sista Arfa..banyak die berabis untuk akak kesayangan....bertuah yana kan kan...yana start shopping barang2 deco hantaran after Chinese New Year...kalau hantaran hubby bagi yana guna fresh flowers...hantaran yana to hubby pulak yana guna artificial flowers jer....actually lebih ekonomi guna fresh flowers... dengan idea mengamcam dari Fariz...my super diva hantaran memang super diva....kalau u oullss nak tau...hantaran yana to hubby betul2 sampai before majlis nikah yana....cube imagine...last touchup betul2 after maghrib....memang keje gile kan....
1.   Sirih Junjung (kalau u oullsss nak tau..sirih junjung yana so so classic taw..yana guna tepak sirih tembaga....and sirih junjung betul2 siap before majlis nikah yana..incredible kan yana ni..sume last minute)  
2.   Kek (yana pun pilih fondant cake with red color deco for my hubby...import from KL  and arrive from KL 1 day before solemnization day...hahahaha)
3.   Chocolate (decoration by fariz on my solemnization day...siap betul2 ikut time...jangan la ade b2b tiru perangai yana buat keje last minute...pengsan taw...yana risau jugak..takott tak siap)
4.   Al-Quran (Tafsir) (yana and hubby beli quran yang same actually...senang la nanti nak ngaji same2....)
5.   Cincin (Quite susah nak cari cincin for hubby..yana surprise him dengan beli senyap2 and juz agak2 size jari hubby...lucky ngam jer kat jari hubby...excited nak bagi hubby cincin yana siap beli bantal for cincin kat lovelylace....memang over la yana ni)
6.   Jam Tangan (jam tangan hubby pilih warna putih...sesuai untuk hubby yang jiwa kanak2...die beli jam G-shock limited edition...)
7.   Jeans/Shirt (jeans hubby from quick silver yang agak la mahal and shirt from Zara youth)
8.   Buah-buahan (yana and adik beli buah yang sume color merah ati..sesuai ngan theme yana la  kan....)
9.   Perfume (hubby yana pilih gucci sport.yana suke sangat...sexyyyyyy)
10. shoe (crying and dying cari his shoe....adidas Porsche white color...macam2 hubby ni....pusing 1 KL cari his shoe..tapi berbaloi-baloi coz ramai yang kate kasut to cunnn wooooo)
11. wallet (white wallet from quick silver again..kalau anda perasan hantaran hubby yana penuh ngan warna putih)


 sebahagian hantaran hubby to yana
sebahagian hantaran yana to hubby

Friday, 9 March 2012

Wedding Preparation Part 10

yana tak tau naper...since dah jadi mantan b2b ni..macam rase nak share everything yang yana lalui before wedding day yana.....kalau u oulllssss nak tau....preparation yana sume in order but perkara yang paling penting before kawen yana and hubby boleh settlekan last2 minit....cube bayangkan...borang nikah we all submit kurang 30 hari dari tarikh kawen we all....my parent sempai bising2 and keep cakap nanti ade yang bersanding before nikah.... padan muke kitaorang kan...so kepada bakal b2b please take note...PROCEDURE NIKAH ADALAH SANGAT PENTING.....jangan buat main2 and tolak tepi perkara ni.....

yana share sikit pengalaman lepas yana time submit borang nikah....kat tempat yana... before ayah lafaz wakalah...sang anak kena mohon ampun dari ayah and emak...time ni yana rase part yang paling sedih dalam banyak2 benda yang yana prepare untuk wedding yana ni....memang sangat sedih..time ni yana realize...tak lame lagi sume hubby akan take over....and time yana dok merepek kat belog ni pun hubby dah take over responsibility untuk bimbing and jaga yana....sedih kan......kalau tetiba ade b2b dari manjung yang baca post yana ni...Insyaallah korang akan lalui aper yang yana dah lalui....SEDIH and sila BAWAK TISU LEBIH...bukan aper takot ayah and mak kita pun nangis sekali.....

Procedure Nikah Perak (boleh buat 3 bulan before tarikh nikah)
1. Ambil Borang (isi dengan cermat)
2. Attach HIV test (boleh buat 6 month before wedding)
3. Attach IC b2b
4. Attach salinan sijil kursus
5. Attach surat akaun bujang
6. Attach IC ayah
7. Attach IC Saksi2
8. Attach borang hubby yang complete

Wednesday, 7 March 2012

Wedding Preparation Part 9

02/01/2011
Hmmm 2 month plus before wedding day yana kan...yana nak share 1st experience yana berbekam...since dah jadi wifey ni tak sempat lagi nak berbekam....sekarang Insyaallah yana dah tak takut lagi....macam maner yana boleh terjebak pergi berbekam ni sume sebab cousin brother yana lah...he always told me, berbekam elok for good health especially untuk owang yang paling malas exercise macam yana....nak dijadikan cite...01/01/2011 tengah lepak2 ngan hubby yang time tu masih lagi fiancee and ngan adik2....cousin brother yana muncul dengan bekas2 seperti baru berbekam....huaaaaa ngeri yana tengokkkk....mr hubby pulak siap interview macam2 soalan and cakap sangat la berminat nak berbekam....tititititit cousin brother yana terus set appointment berbekam untuk kitaorang esok paginye.....huaaaaaaaaa saye takotttttttttt darah!!!!!!!!macam2 yana fikir before sampai rumah pak cik and mak cik yang buat bekam ni....tapi alhamdulillah diorang sangat baik.....yana selesa and hilang sume takot....


kalau ade b2b or mantan b2b yang berminat boleh la contact2 yana...bukan aper...kalau nak berbekam carilah tempat yang bertauliah dan yang mendapat kelulusan....lepas yana and hubby pergi berkam..ade jugak kawan2 we all yang nak kawen pergi berbekam..before terlupe...yana berbekam di kawasan area bukit belacan....jangan risau sumenye bersih and selamat.....dengar la nasihat mantan b2b ni....


seingat yana tempat yana berbekam ni ade tiga step:
1. urut tapak kaki 
2. sauna
3. bekam





Monday, 5 March 2012

Wedding Preparation Part 8

3 bulan before wedding day yana, one of my good friend told me yang mak andam yang yana da book tu problem....OMG!!!!!!Apakah????3 bulan kot..sempat ker nak cari make up yang ok2 nih...huahua gile sedih time ni....my friend bagi tau lately mak andam tu makeup muke lebam2...biar benar.....so yana personally call mak andam tu and cakap wedding postpone and tak sure tarikh lagi...sedihkan....sebab yana suke mak andam tu...die ramah and baik...tapi yana tak boleh nak tolong die sebab yana nak look damn good time wedding nanti...


Back to my 1st plan....ambil make up from KL...tak mahal ker???quite la tapi berbaloi dengan hasilnye...bagi yana la kan..if nak pilih make up better pilih yang kita pernah tengok hasil kerja diorang live...mata kita sure tak tipu kita kan...if dalam photo dah campur lighting plus editing sume originality dah hilang....so yana decice nak PM Nurin and Nazreen Idris dulu...SEBAB...diorang dah makeup cousin yana...and hasilnye....SUPERB.... sambil2 tu yana PM jugak Dilla Make Up, Awin Seindah Wajah and ade la few lagi from ipoh...


Teka saper reply yana????Nurin, Nazreen and Awin Seindah Wajah reply yana...but Nurin tak boleh sangat nak outstation sebab tengah pregnant..then, yana tengok Nazreen beria reply email yana....macam2 die tanye...pas tu siap tnye tak nak tempah baju sekali ker????Taaaaraaa....selesai sudah masalah nikah outfit yana....set appointment with nazreen...


and tibelah masenye berdiskusi....jumpe nazreen sangatlah best...die sungguh comei.... paling gembira die siap suggest cam tu cam ni..so suke kan....so nazreen telah berkampung sehari semalam di perak mase wedding side yana ari tu...and die jugak berkampung di johor untuk resepsi side hubby yana...cume kan....untuk resepsi di johor, yana pakai outfit nazreen...saye sangat sukeee....hope korang suke jugak...




 So So...nilah hasilnye dari nazreen mase wedding cousin yana...cantikkan..cousin yana make up and pakai dress design by nazreen....


nazreen kate...best kenal yana and cousin2..tak cerewet and die puas berjalan merata... actually kitaorang pun hepi sangat kenal die...sebab die buat kita cantik...


kenapa yana suke nazreen make up???if kena make up tiap2 ari pun yana tak bosan....mase make up untuk solemnization, mase quite suntuk coz yana make up after maghrib and akan nikah pukul 9.00 malam...paling tak sangka nazreen relax and tenang jer make up even banyak gile gangguan dari best friend yana yang gila kepoh..



So nilah hasilnye...setelah diganggu gugat oleh bestfriend yana...tapi kan yana tak dak lagi la picture full solemnization outfit yana ni...yang pasti yana suke....

Ni pulak make up nazreen time resepsi kat perak..ok kan..even panas terik tapi make up still maintain jer...sebab tu kalau ari2 nazreen make up pun yana sukeeeeeee...ade tak B2b yang berminat....lupe nak bagi tau...majlis resepsi sebelah yana bertemakan merah putih...nak nampak so so bride...yana and hubby decide both us pakai outfit white color...baru kena dengan bride and groom kan....                                        


Majlis resepsi side hubby yana...we all decide nak pakai outfit light brown..theme side my hubby brown and gold....untuk majlis kali ni..yana memang  head to toe including make up by Nazreen Idris... this brown dress buat yana rase tinggi and kurus... untuk respsi side hubby yana tak sempat survey dah jatuh cinta dengan this dress...thankss a lot nazreen..


untuk b2b yang berminat dengan khidmat nazreen boleh la cuci mata kat FB Nazreen or belog Nazreen sendiri...Insyaallah korang mesti puas ati....


http://nazreenidris.blogspot.com/